# 0

Aceste chipsuri de dovlecei sunt foarte usor de facut, fiind o alternativa foarte buna la chipsurile de cartofi sau alte snacks-uri nesanatoase. Dovlecelul este una dintre legumele cu un continut foarte scazut de calorii. 100 grame de dovlecei contin 17 calorii.

Chipsuri de dovlecei cu parmezan
___
Ingrediente
  • 1/2 ceasca faina
  • 2 dovlecei taiati felii
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 1 ceasca pesmet sau panko
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 oua
loading...

Mod de preparare chipsuri de dovlecei cu parmezan:

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu.

Intr-un vas mai mare se amesteca pesmetul (sau amestec Panko) cu parmezanul ras.

Cei doi dovlecei se taie in felii cu grosime de un cm si se tavalesc succesiv prin faina, ou batut si in cele din urma prin amestec de pesmet sau panko.

In ultima etapa, cand dam feliile de dovlecei prin amestec de pesmet trebuie sa le apasam bine, astfel incat crusta sa se lipeasca bine de ele.

Se prajesc feliile de dovlecei circa un minut pe fiecare parte, pana cand devin aurii. Se scot si se lasa sa se scurga de ulei pe un servetel de hartie.

Chipsurile de dovlecei se servesc cu parmezan, eventual alaturi de un sos de iaurt cu usturoi sau menta.

Daca nu va plac prajelile si doriti sa faceti chipsuri de dovlecei la cuptor, procedati astfel.

Se dau feliile de dovlecei cu sare, se trec prin albus de ou batut, apoi prin amestec de parmezan si pesmet si se aseaza pe o tava unsa cu ulei.

Se dau la cuptor si se lasa pentru aproximativ 20-25 minute.

Dupa preferinte, la amestecul de parmezan si pesmet se mai poate adauga pudra de usturoi, oregano, piper etc.

Acorda nota pentru reteta Chipsuri de dovlecei cu parmezan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response