Cu ceva timp in urma, dintr-o pofta de nestapanit de chiftele de post, am incercat sa prepar chiftelute de post cu cartofi si orez, insa reteta nu mi-a iesit asa cum eu mi-as fi dorit. Asa ca mi-am luat "inima in dinti" si am mai incercat odata aceasta reteta si iata ca de data asta mi-au iesit asa cum trebuie.
Chiftelele sunt ideale pentru masa de post si se pot pune chiar si in fata unor musafiri pretentiosi, care cu siguranta nu o sa aiba nimic de comentat. Dupa aceasta prezentare elogioasa, va invit si pe voi sa notati reteta si apoi sa o preparati.

Ingrediente
  • 2-3 ciuperci mari
  • un kg cartofi
  • un gogosar murat
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri faina
  • patrunjel
  • sare si piper dupa gust
Anunturi Sponsorizate

Mod de preparare Chiftele de post cu cartofi si ciuperci

Chiftele de post cu cartofi si ciuperci

Puneti cartofii (necuratati de coaja) intr-o oala cu apa si dati la foc pana cand cartofii sunt fierti. Odata ce cartofii au fiert, ii curatati de coaja si ii dati pa razatoarea mare.

Ciupercile le taiati in bucati mici si le fierbeti si pe ele sau le prajiti in 2-3 linguri de ulei.

Adaugati ciupercile peste cartofii dati pe razatoare, usturoiul pisat, faina, gogosarul taiat in cubulete, sarea, piperul dupa gust si patrunjelul tocat marunt. Framantati bine pana la omogenizare.

In caz ca vi se pare prea moale compozitia mai adaugati faina. Pentru ca chiftelele sa nu se lipeasca de maini cand le formati, udati palmele inainte.

Eu am folosit aproximativ o lingura de compozitie pentru o chiftea. Le-am facut turtite si nu rotunde. Le-am intins mai mult pentru ca mie imi plac mai rascoapte.

Le tavaliti prin faina si le puneti la prajit in tigaia incinsa in prealabil cu putin ulei. Le lasati la foc mic pentru ca faina sa nu se arda.

Cand sunt gata le scoateti pe o farfurie.

Servici chiftelele calde sau reci.

*Nota: Daca nu aveti in casa ciuperci, puteti pune si 3-4 linguri de orez fiert. Sunt la fel de bune si chiftelutele de post cu cartofi si orez.