# 0

Cea mai usoara reteta de cheesecake japonez. Preparat dupa reteta de mai jos, iese exact ca un "buretel", foarte pufos, cu o aroma aparte. Pregatit foarte usor dintr-o cantitate foarte mica de zahar, faina si amidon, m-am gandit ca este o varianta buna pentru cei care nu vor sa faca pasca cu aluat dospit.

Cheesecake japonez
___
Ingrediente
  • Compozitia cu galbenusuri:
  • 400 g crema de branza simpla
  • 6 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita extract sau esenta de vanilie
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • un varf cutit de sare
  • Compozitia cu albusuri:
  • 6 albusuri
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
loading...

Mod de preparare cheesecake japonez, pufos si gustos - reteta simpla:

Intr-un bol, mixeaza crema de branza pentru 1-2 minute.

Incorporeaza treptat galbenusurile cu branza si continua sa mixezi.

Adauga zaharul si amesteca pana cand se topeste.

Separat, intr-un alt vas, pune untul impreuna cu smantana pentru frisca si topeste la foc mic.

Incorporeaza amestecul de unt si smantana lichida la cel de galbenusuri.

Pune un praf de sare, o lingurita de zeama de lamaie si coaja de la o jumatate de lamaie, extract sau esenta de vanilie si mixeaza bine.

La final pune faina si amidonul cernute impreuna si lasa compozitia deoparte.

Intr-un bol, mixeaza albusurile pana cand vei obtine o bezea tare. Eu le-am mixat in vasul robotului de bucatarie la viteza mica pentru un minut.

Adauga sucul de lamaie si zaharul cristal si continua sa mixezi pana cand totul este bine incorporat iar zaharul s-a topit.

Incorporeaza treptat compozitia de albusuri la cea de galbenusuri cu ajutorul unei spatule.

Unge cu unt baza si marginile laterale si tapeteaza cu faina doar baza unei forme de tort cu marginile detasabile si diametrul de aproximativ 22 cm. Se poate folosi si hartie de copt.

Imbraca forma de copt (atat baza cat si marginile laterale) cu folie de aluminiu. Am pus folie de aluminiu in doua straturi.

Toarna compozitia obtinuta in tava si aseaza tava intr-o cratita mai mare.

Pune apa in cratita in care ai asezat tava cu compozitia, cam cat 2/3 din inaltimea formei.

Introdu la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 20 minute.

Dupa acest timp redu temperatura cuptorului la 150° C si mai lasa la copt pentru alte 30 minute. Atentie, nu trebuie deschisa usa cuptorului in acest timp.

Dupa cele 30 minute scoate cratita cu apa si lasa doar forma cu cheesecake.

Lasa usa cuptorului inchisa pentru 30 minute, apoi las-o intredeschisa pentru alte 45 minute. In acest mod veti obtine un cheesecake perfect.

Inainte de a scoate cheesecake din forma lasa-l la frigider pentru cel putin 3 ore.

Acorda nota pentru reteta Cheesecake japonez

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response