# 0

Reteta simpla de chec marmorat cu cacao - pufos si usor de facut. Checul marmorat cu cacao este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi, fiind considerat de multe persoane cea mai buna reteta de chec. Este simplu, pufos, delicios, economic, super usor de preparat, potrivit pentru orice ocazie.

Afla mai jos cum se face un chec marmorat cu cacao dupa o reteta de chec de casa extrem de usoara.

Chec marmorat cu cacao
___
Ingrediente
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 40 g unt topit (caldut - nu fierbinte)
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri pline cacao neagra
  • 4 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare

Cum se face checul marmorat cu cacao:

Amesteca cacaua cu apa pana cand vei obtine o compozitie omogena.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare.

Treptat adauga zaharul peste albusuri si mixeaza continuu pana cand se topeste complet.

Intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile cu extractul de vanilie si untul pentru aproximativ un minut.

Peste amestecul de galbenusuri pune albusurile batute spuma si amesteca usor.

Treptat incorporeaza faina si praful de copt, amestecand cu o spatula de jos in sus.

Imparte compozitia obtinuta in doua boluri, in mod egal.

O parte las-o deoparte, iar in cea de a doua parte incorporeaza amestecul cu cacao.

Unge doua tavi cu unt sau ulei si tapeteaza cu hartie de copt.

Pune in centrul tavii cate o lingura de compozitie simpla, apoi deasupra o lingura din compozitia cu cacao. Alterneaza straturile pana se termina toata compozitia.

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 30 minute.

Pentru a afla cand checul este copt poti face testul cu scobitoarea.

Inainte de a-l portiona, checul se lasa sa se raceasca complet.

Autor: Canila Roxana

Acorda nota pentru reteta Chec marmorat cu cacao

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response