# 0

Reteta de chec economic si pufos cu cacao. Cum sa faci un chec de casa simplu si pufos? Care este secretul unui chec ieftin si pufos? Reteta de chec economic pe care v-o propun astazi este foarte usoara si rapida. Eu am facut un chec simplu si pufos, aromatizand si colorand o parte din aluat cu cacao. Cei care doresc pot pune in compozitie miez de nuca, stafide, bucati de ciocolata etc.

Chec economic, simplu si pufos
___
Ingrediente
  • Pentru o forma cu dimensiunile 32×12 cm:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingura cacao neapărat cernută (12-15 g cacao)
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4-5 grame de praf de copt (1 lingurita cu varf sau jumătate de plic)
loading...

Cum se face checul economic, simplu si pufos:

Preincalzeste cuptorul la 180° C.

Unge cu unt sau ulei o forma de chec cu dimensiunile de aproximativ 12×32 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Separa galbenusurile de albusuri, avand grija ca nicio picatura de galbenus sa nu ajunga in albusuri. Pune galbenusurile si albusurile separat, in doua castroane incapatoare.

Pune peste galbenusuri jumatate din cantiatea de zahar si zaharul vanilat.

Mixeaza bine galbenusurile cu mixerul la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul. Vei obtine o crema spumoasa si deschisa la culoare.

Adauga uleiul turnat in fir subtire, exact ca la maioneza. Continua sa amesteci cu o spatula sau lingura de lemn intr-un singur sens.

Dupa ce uleiul va fi incorporat, se va obtine o compozitie asemanatoare cu maioneza, destul de densa si lucioasa.

Treptat pune laptele rece peste crema de galbenusuri si ulei, continuand sa amesteci pana cand vei obtine un amestec omogen de consistenta celui de clatite.

Adauga peste albusuri un praf de sare si bate cu mixerul la viteza cea mai mare pana cand se formeaza o spuma alba ca zapada.

Treptat pune zaharul ramas de la galbenusuri si continua sa mixezi pana cand se topeste si vei obtine o bezea ferma si lucioasa.

Peste compozitia cu albusuri adauga pe cea cu lapte, ulei si galbenusuri. Amesteca usor cu o spatula.

Cerne deasupra faina amestecata in prealabil cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Omogenizeaza totul folosind o spatula. Amesteca de jos in sus astfel incat vei obtine o compozitie aerata. Pentru a obtine un chef pufos si delicios nu amesteca circular. Acest procedeu a amesteca cu miscari largi este singurul secret al checurilor si pandispanurilor pufoase.

Toarna in forma pregatita 2/3 din compozitia obtinuta si distribuie uniform pe toata lungimea formei.

Aluatul de chec care a ramas in castron amesteca-l rapid cu cacao, cu acelasi miscari largi, fara a insista prea mult.

Toarna aluatul cu cacao deasupra celui alb, in forma de chec. Distribuie-l intr-o grosime aproximativ egala pe toata tava.

Pentru a obtine un chec economic marmorat, cu ajutorul spatulei adanceste compozitia cu cacao din loc in loc, in cea cu vanilie.

Introdu tava cu chec la cuptor.

Coace checul economic la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul lui iese curata.

In primul sfert de ora nu deschide usa cuptorului deloc.

Chec economic, simplu si pufos preparare

Acorda nota pentru reteta Chec economic, simplu si pufos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response