# 0

Este o reteta de prajitura usoara si simpla, cu pere in aluat. Un desert rapid, spectaculos si extrem de delicios. Chiar daca la prima vedere vi se pare o reteta complicata, nu este deloc asa. Este o reteta simpla de chec cu pere si ciocolata pe care orice gospodina il poate prepara.

Chec cu pere si ciocolata
___
Ingrediente
  • Ingrediente
  • 4-5 pere
  • 1 litru de suc de visine (am folosit suc bio, aronia)
  • 1 baton de scortisoara
  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri de ulei
loading...

Mod de preparare chec cu ciocolata si pere:

Pentru inceput, spala perele sub jet de apa, apoi curate-le de coaja. Lasa-le intregi, nu le rupe cozile si nici nu le scoate cotorul.

Punele perele astfel curatate intr-o oala. Toarna sucul de visine si pune si un baton de scortisoara.

In cazul in care sucul nu este suficient de dulce, mai poti zahar.

Fierbe la foc mic pana cand perele se inmoaie, apoi scoate-le si lasa-le deoparte sa se scurga.

Intre timp, prepara aluatul.

Mixeaza spuma albusurile.

Separat, intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si un praf de scortisoara.

Adauga ciocolata topita, pudra de cacao, laptele, untul, faina si praful de copt.

La final, incorporeaza putin cate putin albusurile.

Preincalzeste cuptorul la 170° C.

Unge cu unt sau ulei si aseaza hartie de copt intr-o forma de chec.

Distribuie uniform in forma jumatate din aluatul pregatit.

Aseaza perele in aluat, cu cozile in sus.

Toarna restul de aluat si niveleaza usor la suprafata, apoi pune la cuptorul preincalzit pentru 50 de minute.

Daca este necesar poti lasa checul chiar un pic mai mult. Se poate face testul cu scobitoare pentru a vedea cand checul este copt.

Dupa ce tortul este gata si se raceste, poti prepara la foc mic glazura de ciocolata formata din 50 grame ciocolata si doua linguri de ulei. Unge checul cu aceasta glazura.

De asemenea, daca este in criza de timp, poti presara checul cu zahar pudra.

Acorda nota pentru reteta Chec cu pere si ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response