Facebook Tweet Pinit Google+
# 0

Acest chec este un aperitiv delicios care nu trebuie sa lipseasca de pe masa, fiind potrivit atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de preparat, iar ingredientele sunt sanatoase si gustoase.

Ingrediente
  • 400 g sunca (se poate inlocui cu parizer sau chiar salam)
  • 85 g cascaval
  • 150 g branza (telemea de oaie)
  • 6 oua
  • 200 g masline (negre si verzi fara samburi)
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 felii de gogosari murati
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • piper
  • sare
Chec aperitiv rapid, hranitor si gustos
___

Mod de preparare Chec aperitiv rapid, hranitor si gustos


Pentru inceput taiem sunca (parizerul sau salamul) in cubulete. Cascavalul si branza le dam pe razatoarea mare.

Branza o putem faramita si cu ajutorul unei furculite.

In cazul in care nu gasiti masline fara samburi sau aveti in bucatarie masline cu samburi, ii scoateti.

Cele doua felii de gogosari murati le taieti in cubulete.

Intr-un castron se pune faina, peste care adaugam praful de copt si apoi amestecam bine.

Separat se sparg ouale intr-un vas mai mare si le mixam pana devin spuma.

Peste oua se adauga laptele si branza faramitata, apoi se mixeaza din nou pana la omogenizare.

La aceasta compozitie incorporam amestecul de faina si praf de copt. Amestecam usor cu o spatula.

Adaugam sunca, masline, gogosarul murat, cascavalul si uleiul. Potrivim de sare si piper dupa gust si amestecam in continuare pana la omogenizare.

Asezam hartie de copt intr-o forma de chec si turnam compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor si lasam checul la foc mic spre mediu pana devine rumeniu, circa 45 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa preferinte se pot adauga ciuperci si verdeata.

Acorda nota pentru reteta Chec aperitiv rapid, hranitor si gustos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, media: 3,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response