# 0

Reteta simpla de post de cartofi cu ciuperci la tigaie. Pentru ca ne aflam in post, astazi m-am gandit sa fac ceva rapid de mancare, asa ca am incercat sa folosesc cartofii si cu alte ingrediente. Am ales sa ii prajesc cu ciuperci si ceapa. Acest preparat necesita mai mult timp daca folositi ciuperci uscate, pentru ca acestea trebuie lasate la inmuiat in apa, inainte de a le gati, dar aceasta reteta se poate face si cu ciuperci proaspete. Este un aperitiv plin de arome intrucat cartofii imprumuta din aroma ciupercilor, a cepei si a usturoiului. Ca topping am folosit ceapa verde taiata marunt, dar la fel de bine se poate utiliza patrunjel, marar sau orice verdeata preferati.

Cartofi cu ciuperci la tigaie
___
Ingrediente
  • 1 1/2 kg cartofi (~ 5 cartofi medii)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 1/2 cana de ciuperci uscate
  • 1/2 cana de apa clocotita
  • 3-5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • patrunjel si / sau marar , tocate , pentru ornat
loading...

Mod de preparare cartofi cu ciuperci la tigaie - reteta de post:

Se curata ceapa de coaja si se taie fideluta.

Se toarna apa clocotita peste ciupercile uscate si se dau deoparte timp de 5 minute.

Se curata cartofii, se spala si se taie marunt, la fel ca atunci cand facem cartofi pai.

Se scurg ciupercile printr-o sita cu tifon.

Zeama se pune deoparte, iar ciupercile se clatesc in mai multe ape asigurandu-va ca nu au ramas impuritati.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu.

Se adauga ceapa taiata fideluta, se condimenteaza cu sare si se caleste timp de aproximativ 3 minute.

Se adauga ciupercile uscate si se mai lasa la calit inca 10-15 minute.

Lasa pana cand ciupercile s-au inmuiat si sunt usor de aurii.

cartofi cu ciuperci

Optional se pune usturoi tocat marunt.

Se toarna apa in care au fost tinute la inmuiat ciupercile, apoi cartofii taiati.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Acopera cu un capac, timp de 8-10 minute, pana cand toata apa este absorbita iar cartofii sunt moi si pot fi strapunsi cu o furculita.

Se ia capacul, se da flacara la mediu si se gatesc cartofii pentru inca 5 minute, doar pana cand devin usor aurii.

Este posibil sa fie nevoie sa adaugati 1-2 linguri de ulei sau unt (pentru cei care nu tin post) in tigaie.

cartofi prajiti cu ceapa

Se servesc decorati cu ceapa verde tocata marunt si, dupa preferinte, cu patrunjel sau marar.

Acorda nota pentru reteta Cartofi cu ciuperci la tigaie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,80 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response