# 0

Reteta batoane cu mac sau susan, foarte pufoase si putin dulci. Va amintiti de batoanele cu mac sau susan din copilarie? Aceste batoane cu mac pufoase si dulci se pot face si de post, inlocuind untul cu margarina si laptele cu apa. Ies la fel de bune.

Batoane cu mac sau susan
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
  • Decor:
  • 50 g zahar
  • 1/2 pliculet zahar vanilat
  • seminte de mac sau susan
  • ulei pentru uns
  • Sirop:
  • 50 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • vanilie
loading...

Mod de preparare batoane cu mac sau susan, pufoase si usor dulci (reteta simpla):

Pentru aluat amesteca drojdia impreuna cu zaharul si cateva linguri de lapte caldut.

Lasa deoparte cat sa se activeze drojdia, aproximativ zece minute.

Dupa acest timp, pune treptat untul topit, restul de lapte, sarea si faina.

Framanta bine pana cand vei obtine un aluat elastic.

Acopera vasul cu aluat cu o folie alimentara de plastic si lasa intr-un loc caldut, la dospit, circa 30 minute.

Dupa ce aluatul a stat indeajuns la dospit, intinde-l intr-o foaie pe o suprafata unsa cu ulei.

Taie aluatul in aproximativ opt dreptunghiuri egale.

Ruleaza individual fiecare dreptunghi, obtinand astfel opt bastonase (batoane).

Aseaza aceste rulorui intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Unge boanele cu ulei si presara din belsug cu mac.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 15 minute, apoi redu temperatura la 170° C si mai lasa-le pentru 10 minute.

Inainte cu doua minute de a fi gata, scoate batoanele cu mac din cuptor si ungele cu sirop fiert din 50 g zahar, zaharul vanilat si 50 ml apa.

Boanele cu mac pregatite dupa aceasta reteta ies extrem de delicioase, usor vanilate, insiropate, cu coaja rumena si miez elastic, aerat.

Acorda nota pentru reteta Batoane cu mac sau susan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response